Olisinpa ennen tiennyt Contact Rekrymessuista!

Mitä jos sanoisin, että ensi vuonna ainoat kanavat, joihin työn haussa tukeutua, eivät olisikaan netin ihanat, värikkäät ja toivoa täynnä (kröhm) olevat työnhakusivustot? Jos olet tähän blogiin eksynyt, olet myös mitä suurimmalla todennäköisyydellä tietoinen tammikuussa 2018 Vaasan Palosaaren kampuksella järjestettävistä Contact Rekrymessuista. Näitä messuja ei todellakaan kannata missata, sillä saatat niiden avulla yhden iltapäivän aikana saada työnhakurintamalla paljon enemmän aikaan, kuin yksin kotona tietokoneen äärellä koskaan. Tarkoitukseni ei ole luvata, että vain paikalle ilmestymällä ja muutaman piruetin käytävällä tekemällä saat unelmiesi työpaikan. Väitän kuitenkin, että pienellä vaivannäöllä voit yllättää itsesi positiivisesti. Erityisesti monelle opiskelijalle parasta on se, että rakkaalle kotipaikkakunnalle on messujen kautta mahdollista saada esimerkiksi kesätyö, sillä paikalle saapuvat yritykset rekrytoivat Vaasan lisäksi monelle muulle paikkakunnalle. Itse uskon saavani messuilta vähintäänkin inspiraatiota ja suuntaviivoja sille, minkälaisia yrityksiä tulevaisuudessa ylipäätään työtä hakiessani lähestyn.

Miksi tehdä työnhakemisesta liian vaikeaa?

Tuntuu jopa hölmöltä, miten opiskellessani edellistä tutkintoani Etelä-Suomessa ei kohdalleni koskaan osunut tilaisuutta osallistua tämänkaltaisille messuille. Voi sitä tuskan määrää ja aikaa, jonka olen viettänyt työkkärin sivuja selatessa, työhakemuksiani tuijotellen ja pohtien, miksi työnhakija valitsisi juuri minut tuherrukseni perusteella. Sitten se odottelu ja ne iänikuiset ”valitettavasti valintamme ei kohdistunut sinuun” -viestit. No, kyllähän se tuuri on aika ajoin myös potkaissut, mutta usean ystäväni kanssa olemme käyneet monet keskustelut siitä, miten turhauttavaa on tietää, että työnhaussa saatat monelle työnantajalle olla vain kasa osuvimpia (tai ei niin osuvia) sanoja hakemuksessa.

Myös mahdollisuus päästä keskustelemaan kasvotusten yrityksen kontakteja omaavalle henkilölle on usein pieni, puhumattakaan henkilöistä, jotka todella tekevät rekrytointipäätökset. Lisäksi olemme ystäväpiirissä pohtineet, millä todennäköisyydellä hyvältä vaikuttavat hakemustekstimme eivät todellisuudessa vain yksinkertaisesti ole niin hyviä, kuin itse kuvittelemme. Tässä ei mielestäni ole kyse siitä kuinka paljon työkokemusta hakemukseen saa listattua, vaan miten tuon kokemuksen ja oman persoonansa saa erottuvalla ja ymmärrettävällä tavalla tekstimuotoon.

Anna työnantajalle syy valita sinut

Tämän hieman synkän maalailun jälkeen voin kuitenkin todeta, että onneksi on Contact Rekrymessut, kymmeniä yrityksiä etsimässä työntekijöitä ja Sinä omana itsenäsi! Haluan muistuttaa, ettei kyse ole kilpailusta kovimpaan ääneen itseään kehuvien ihmisten kesken, vaan mahdollisuudesta päästä keskustelemaan yritysten henkilöstöasioista päättävien ihmisten kanssa rennossa ilmapiirissä. Lisäksi messuilta löytyvä CV-klinikka kannattaa käyttää hyödyksi heti vuoden alun kunniaksi. Itse olisin useasti säästynyt isolta päänvaivalta ja saanut varmuutta työnhakuun jos olisin tiennyt, että ulkopuolinen henkilö on katsonut CV:ni kuntoon ja antanut siihen hieman uutta perspektiiviä.

Mukavaa alkuvuotta kaikille ja tammikuun lopussa kaverit sekä avoin asenne messiin, nähdään messuilla!

 

Teksti: Heli Karhi