×

Change Language

FI EN
×
×

Palvelut järjestölle

VYY leima

Palvelut järjestöille

VYY tarjoaa piirissään toimiville järjestöille palveluita, neuvontaa sekä etuja.

Palvelut järjestöille

Alasvetovalikoista lisätietoa

Koulutukset ja neuvonta

Järjestökoulutukset

VYY järjestää järjestöille ja järjestötoimijoille käytännönläheisiä koulutuksia tarpeen ja kysynnän mukaan.

Vuoden alussa järjestetään järjestökoulutusta järjestöjen uusille hallituksille.

Kaikissa järjestötoimintaan ja koulutuksiin liittyvissä kysymyksissä neuvoo VYY:n järjestösihteeri.

 

 

Uuden kerhon perustaminen

Etkö löydä mielestäsi aktiviteettia kampuksen järjestöistä? Voit perustaa oman yhdistyksen. Suomen yhdistysrekisteristä löytyy noin 100 000 aktiivista yhdistystä. Voit hakea uuden yhdistyksen perustamiskuluihin projektiavustusta VYY:ltä. VYY:n järjestösihteeriltä saat myös neuvoja uuden kerhon perustamiseen.

Tapahtumajärjestämisen pelisäännöt

VYY:n hallitus hyväksyi kokouksessaan 10.4.2018 VYY:n omat tapahtumajärjestämisen pelisäännöt. Pelisäännöt koostuvat sekä tapahtuman järjestäjiä että tapahtuman osallistujia koskevista periaatteista, joita noudatetaan kaikissa VYY:n järjestämissä tapahtumissa.

VYY haluaa myös rohkaista piirissään toimivia järjestöjä viestimään arvoistaan ja kehittämään toimintansa yhdenvertaisuutta. Jos sinun järjestösi haluaa laatia omia tapahtumajärjestämistä koskevia sääntöjä, tutustu VYY:n tapahtumajärjestämisen pelisääntömalliin. Malli sisältää kokoelman käytännön yhdenvertaisuusasioiden huomioimiseen pureutuvia sääntöjä, sekä konkreettisia esimerkkejä, joilla säännöt voi muotoilla oman järjestön näköisiksi ja osaksi toimintaa.

VYY:n tapahtumajärjestämisen pelisäännöt

VYY:N TAPAHTUMAT JÄRJESTETÄÄN VASTUULLISESTI

  • Tapahtumat suunnitellaan sellaisiksi, että ne eivät aseta osallistujia nöyryyttävään tai ahdistavaan tilanteeseen
  • Yhteisistä arvoista ja sovituista säännöistä viestitään avoimesti tapahtumien markkinoinnissa ja niiden aikana
  • Tapahtumille määritetään selkeästi vastuuhenkilö(t)

VYY:N TAPAHTUMISSA KUNNIOITETAAN KAIKKIA OSALLISTUJIA

  • Häirintä, syrjintä ja kiusaaminen on kielletty
  • Kunnioitetaan muiden fyysistä koskemattomuutta ja yksityisyyttä
  • Kunnioitetaan muiden mielipiteitä, poliittisia kantoja ja opintoalaa

VYY:N TAPAHTUMISSA ONGELMATILANTEISIIN PUUTUTAAN

  • Jos ongelmatilanne syntyy, siihen puututaan heti ja se pyritään käsittelemään puhumalla
  • Jos koet häirintää, syrjintää tai kiusaamista, kerro siitä heti suoraan häiritsijälle tai tapahtuman järjestäjälle (vastuuhenkilöt)
  • Jos ongelmatilanne jatkuu tapahtuman jälkeen ja sen käsittelyssä tarvitaan neutraalin ulkopuolisen tahon apua, ota yhteyttä VYY:n häirintäyhdyshenkilöön (hairintayhdyshlo@vyy.fi)

Kaipaatko tarkempia ohjeita? Haluatko antaa palautetta?

VYY:n edunvalvontasihteeri auttaa! edunvalvontasihteeri@vyy.fi / 044 324 8961

 

Tapahtumat ja edut järjestöille

Syksyn järjestömessut ja fuksitapahtumat

VYY järjestää aina syksyisin etenkin uusille opiskelijoille suunnatut järjestömessut, jossa kampukset järjestöt ja kerhot esittelevät toimintaansa. Syksyllä 2018 järjestömessut laajenevat kaksipäiväisiksi järjestö- ja kulttuurimessuiksi. 25.9. paikalla ovat kampuksen järjestöt ja 26.9. paikalliset kulttuuritoimijat esittelevät toimintaansa.

VYY järjestää myös lukuvuoden alussa  paljon tapahtumia uusille opiskelijoille, joissa kerhot ja järjestöt voivat myös pitää rasteja ja esitellä toimintaansa uusille opiskelijoille. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi kastajaiset sekä kampusralli. Jos järjestönne haluaa ottaa osaa fuksitapahtumiin kannattaa olla yhteydessä VYYn tutorkoordinaattoriin.  

Edut OLL:n kautta

VYY on Opiskelijoiden liikuntaliiton jäsen. Jäsenyyden kautta OLL:n  jäsenedut musiikintoistosopimuksista sekä tapaturmavakuutukset ovat myös VYY:n piirissä toimivien järjestöjen ja kerhojen käytettävissä heidän järjestämissään liikuntatapahtumissa. Lisätietoa OLL:n sivuilta.

Yliopiston tilat

Ylioppilaskunta on neuvotellut Vaasan yliopiston kanssa myös sopimuksen yliopiston tarjoamista tiloista ylioppilaskunnan piirissä toimiville järjestöille. Yliopiston tilat ovat vastikkeetta järjestöjen käytettävissä järjestöjen omaan toimintaan arkisin klo 8-20, mikäli tiloihin ei ole muita varauksia. Järjestöt voivat varata tilat yliopiston tilapalveluista.

Leipätehtaan sauna- ja kokoustilat

Leipätehtaan sauna- ja kokoustilojen opiskelja-hinnat ovat voimassa myös VYY:n järjestöille hintaan su-to 60€ ja la-su 90€.

Ylioppilastalo Domus Bothnica

VYY tarjoaa jäsenilleen sekä ylioppilaskunnan piirissä toimiville järjestöille jäsenalennuksen hinnaston mukaisista yhden vuorokauden vuokrahinnoista ylioppilastalo Domus Bothnicalle. Jäsenalennus on Wärtsilä-salin ma-to vuokrauksiin 50 %:a ja ABB-saunan ma-ke vuokrauksiin 15 %:a. Hinnasto ja varauskyselyt: vaasanylioppilastalo.fi

Lainattavat tavarat 

Järjestöt voivat lainata VYYn palvelutoimistolta mm. lauta- ja pihapalejä, termos- ja vesikanistereita sekä vuosijuhlatarpeistoa käyttöönsä. Voit olla tarkemmin yhteydessä palvelutoimistoon. 

Äänentoistolaitteet

PA-laitteiden vuokrahinta järjestöille ja jäsenille on 60€/vrk. Domus Bothnican vuokrauksen yhteydessä laitteiden vuokra on järjestöille ilmainen. 

PA-laitteet sisältävät:
-2x  aktiivikaiuttimet, johdot 6m, kaiutinten jalat                                                                                                                                  -mikrofoni johdolla ja telineellä
-mikseri audioliitännällä

Tiedotuskanavat

VYY tarjoaa tiedotuskanaviaan järjestöjen käyttöön. Järjestöt voivat tiedottaa kaikille opiskelijoille suunnatuista tapahtumistaan VYYn viikkotiedotteessa sekä syksyn alussa uusille opiskelijoille lähetettävässä fuksitervehdyksessä. Tiedotusasioissa voi olla yhteydessä VYYn hallituksen viestintävastaavaan: viestinta@vyy.fi

Järjestöjen edunvalvonta

VYY pyrkii aktiivisesti edestauttamaan etenkin ainejärjestöjen koulutus- ja sosiaalipoliittisia tavoitteita käymällä aktiivista dialogia Vaasan yliopiston kanssa sekä vaikuttamalla valtakunnallisesti SYL:n kautta. Järjestönne on tervetullut keskustelemaan aiheesta noin kerran kuussa kokoontuvaan VYY:n edunvalvontavaliokuntaan tai suoraan edunvalvontasihteerin kanssa, edunvalvontasihteeri@vyy.fi. 

Avustukset

VYY tukee piirissään toimivia järjestöjä taloudellisesti jakamalla projekti- ja toiminta-avustuksia sekä tukemalla ainejärjestöjen haalariprojekteja. Tarkempaa tietoa avustuksista omassa osiossaan. Kaikissa avustuksiin liittyvissä kysymyksissä neuvoo VYYn järjestösihteeri.

Varaa Leipätehtaan saunatila

Sauna- ja kokoustilat sijaitsevat Vaasan keskustassa osoitteessa Hietasaarenkatu 14