×

Change Language

FI EN
×
×

Uudet opiskelijat

Tutorkoordinaattorin tervehdys

Tiesitkö, että olet aloittamassa elämäsi ikimuistoisimmat vuodet? Nimittäin opiskelu on elämän parasta aikaa ja fuksivuosi on näistä ajoista parhain! Kannustan sinua antautumaan fuksivuodelle kokonaan, sillä yliopistomaailma on ainutlaatuinen.

Nimeni on Emma-Julia ja toimin tämän vuoden tutorkoordinaattorina. Minun lisäksi tässä timanttisessa tutorprojektissa on mukana 10 tutorkouluttajaa ja jopa 60 huippututoria. Eli teitä on täällä vastassa aito ja oikea valiojoukko!  Itse olen päävastuussa koko tutortoiminnasta ja pyrin siihen, että uusien opiskelijoiden vastaanotto olisi kaikille positiivinen kokemus. Tutoreita on koulutettu jo keväästä asti ja he osaavat hommansa paremmin kuin hyvin.

Muista, että tutorit ovat täällä sinua varten, joten älä epäröi kysyä mieltäsi askarruttavia asioita. Liittyivätpä kysymyksesi sitten opintoihin, vapaa-ajan aktiviteetteihin tai Vaasaan, niin myös minulle saa ja pitää laittaa viestiä osoitteeseen: tutorkoordinaattori@vyy.fi. Toivottavasti lähdet avoimin mielin kaikkeen mukaan, sillä järjestämme fuksisyksylle paljon ohjelmaa jokaiseen makuun. Suosittelen pyhittämään ensimmäiset viikot Vaasalle, sillä tekemistä kyllä riittää.

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa ylioppilaskuntamme täysivaltaiseksi jäseneksi! Nähdään Vaasassa!

Fuksin muistilista

UUDEN OPISKELIJAN MUISTILISTA

Hoida nämä ennen opintojen alkamista

  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu
  • Tulosta kuitti maksusta tai ota maksusta kuvakaappaus ja pidä kuittia mukanasi, kunnes olet ottanut virallisen opiskelijakortin käyttöön
  • Hanki sähköinen opiskelijakortti Pivo-palvelun kautta
  • Hae asuntoa, www.voas.fi
  • Tee muuttoilmoitus
  • Hae opintotukea ja yleistä asumistukea, www.kela.fi

Muista heti syksyllä

  • Kysele aktiivisesti tutorilta tai ylioppilaskunnan toimijoilta, mikäli jokin on epäselvää
  • Kirjaudu YTHS:n Self-palveluun ja vastaa sähköiseen terveyskyselyyn
  • Tutustu kampuksen kerhoihin ja järjestöihin

Sinun ylioppilaskuntasi

VYY on yhtä kuin Vaasan yliopiston opiskelijat. Tulet pian huomaamaan, että ylioppilaskunnan jäsenenä saat monipuoliset hyvät jäsenedut ja ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluja sekä aktiviteetteja jäsenistölleen.

Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaamme, lisätietoa löydät täältä.

Ota rohkeasti tarvittaessa yhteyttä hallitukseen tai henkilökuntaan, seuraa tiedotustamme viikkotiedotteen, Facebookin, Instragramin ja Twitterin kautta tai tule käymään palvelutoimistolla.

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa, joka auttaa eteenpäin opintojen alkuvaiheessa. Tutustu vaikka aivan ensimmäiseksi sähköiseen esitteeseemme.

VYY:n jäsenyys tarjoaa myös paljon erilaisia kansallisia ja paikallisia etuja sekä alennuksia. Ota siis kaikki irti opiskelijuudestasi ja tutustu jäsenetuihin.

Hallintotieteet

Hallintotieteet ovat julkista toimintaa sekä hallintoa tutkivia yhteiskuntatieteitä. Vaasan yliopistossa hallintotieteiden koulutusohjelmat ovat aluetiede, julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede.

Katso hallintotieteiden tutoreiden esittely

Hallintotieteet yliopiston sivuilla

Hallintotieteilijöiden ainejärjestö Hallarit

Kauppatieteet

Tervetuloa opiskelemaan kauppatieteitä Suomen kauneimmalle kampukselle! Vaasassa sinua odottaa yhteisöllinen, lämmin ja tapahtumarikas ympäristö!

Kauppatieteiden koulutusohjelma Vaasan yliopistossa tarjoaa pääaineiksi johtamista, kansainvälistä liiketoimintaa, markkinointia, laskentatoimea ja rahoitusta, talousoikeutta sekä taloustiedettä. Kauppatieteiden opiskelijoiden eli tuttavallisemmin sanoen kyltereiden edunvalvontaa Vaasan yliopistossa hoitaa jäsenmäärältään yliopiston suurin ainejärjestö Warrantti Ry.

Kauppatieteiden opiskelijana eli kylterinä oma ainejärjestösi on Warrantti ry. Warrantti on Vaasan yliopiston suurin ainejärjestö ja kansallisesti toiseksi suurin kylteriainejärjestö yli 2400 jäsenellään. Ainejärjestönä Warrantin tärkein tehtävä on jäseniensä edunvalvonta ja kauppatieteellisen opetuksen laadun parantaminen Vaasan yliopistossa.

Katso kauppatieteiden tutoreiden esittely

Kauppatieteet  yliopiston sivuilla

Kauppatieteilijöiden ainejärjestö Warrantti Ry

Tekniikka

Vaasan yliopiston tekniikan koulutusohjelmassa voit opiskella pääaineena sähkö-, energia-, automaatio- ja tietotekniikkaa, Smart Energy:ä sekä tuotantotaloutta. Tekniikan alalla pääset mukaan kehittämään maailmaa uusien innovaatioiden ja teknologioiden avulla entistä kestävämmäksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Kasvavan digitalisaation myötä alalla on valtava kysyntä asiantuntijoille.

Tutti ry on Vaasan yliopiston tekniikan alan opiskelijoiden ainejärjestö ja valvoo jäseniensä etuja ja toimii heidän hyväksi. Jäsenistömme koostuu DI- ja KTM-opiskelijoista. Tutin nostaa erityiseen asemaan ainejärjestöjen piirissä autonomisuus teekkariasioissa. Vastaamme Vaasan yliopiston teekkariasioista.

Katso tekniikan tutoreiden esittely

Tekniikka yliopiston sivuilla.

Tekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Tutti ry

Tuta/Tite

Voit valmistua tekniikan alalta myös kauppatieteiden maisteriksi eli ns. teollisuusekonomiksi tietojärjestelmätieteen tai tuotantotalouden koulutusohjelmasta.

Koulutusohjelman ensimmäisenä vuotena opiskellaan sekä tuotantotalouden että tietojärjestelmätieteen opintoja. Ensimmäisen vuoden keväällä pääaineeksi valitaan joko tuotantotalous tai tietojärjestelmätiede. Maisterivaiheessa tietojärjestelmätieteen opiskelija voi hakea pääaineekseen myös teknistä viestintää.

Alan opiskelijana parhaat edut saat liittyessäsi sekä tekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Tuttiin ja kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Warranttiin.

Katso tietotekniikan ja tuotantotalouden tutoreiden esittely

Tekniikka yliopiston sivuilla.

Tekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Tutti ry

Kauppatieteet  yliopiston sivuilla

Kauppatieteilijöiden ainejärjestö Warrantti

Viestintätieteet

Vaasan yliopiston viestintätieteiden koulutusohjelmassa pääset opiskelemaan viestintää monipuolisesti. Mikäli olet kiinnostunut organisaatioiden viestinnästä, digitaalisista yhteisöistä, erikoisalojen käsitteistä, peleistä tai sosiaalisesta mediasta, tarjoaa viestintätieteet juuri sinulle sopivan kokonaisuuden.

Viestintätieteilijöiden etuja ajaa viestijöiden oma ainejärjestö CoMedia ry. Edunvalvonnan lisäksi CoMedia pitää viestijöiden lippua korkealla sekä järjestää jäsenilleen monipuolista toimintaa.

Katso viestintätieteiden tutoreiden esittely

Viestintä yliopiston sivuilla.

Viestintätieteilijöiden ainejärjestö Comedia ry

Muut kampuksen järjestöt

Ylioppilaskunnan piirissä toimii aktiivisesti erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä erilaisista harrastekerhoista ainejärjestöihin ja aattellisiin yhdistyksiin. Erilaiset toimijat tarjoavat tarkkaa edunvalvontaa, vapaata sosiaalista toimintaa ja mielenkiintoisia tapahtumia. 

Lisätietoa kampuksella toimivista järjestöistä löydät täältä.

UKK

Vaasan yliopiston sivuilta löytyy myös UKK-osio liittyen opiskelupaikan vastaanottamiseen ja opiskeluihin.

Mikä on Pivo?

Vaasan yliopiston ylioppilaskunta (VYY) on ottanut Pivo-opiskelijakortin käyttöön keväällä 2019. Pivo-appin voivat ladata kaikki VYY:n jäsenet ilmaiseksi joko iOS- tai Android-puhelimeen sovelluskaupasta nimellä Pivo. Kun lukukausi-ilmoittautuminen on tehty ja jäsenmaksu on maksettu, hakee app läsnäolotiedot automaattisesti, jonka jälkeen kortti ja kortin edut ovat heti käytettävissäsi.

Maksaako Pivon opiskelijakortti?

Ei maksa: Pivon opiskelijakortti on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille.

Miten otan Pivon opiskelijakortin käyttöön?

Opiskelijakortin käyttöönotto vie vain hetken.

1. Lataa Pivo-applikaatio sovelluskaupastasi

2. Valitse Pivon päänäkymästä Opiskelijakortti ja lue ja hyväksy ehdot

3. Luo itsellesi kortti seuraamalla Pivon ohjeita.

4. Pivo opastaa sinut käyttöönoton läpi. Kuvan voit vaihtaa kaksi kertaa vuodessa.  

Olen fuksi, milloin saan Pivon käyttööni?

Syksyn 2019 uusien opiskelijoiden tulee odottaa opiskelijakortin käyttöönottoa elokuuhun, jolloin opiskelijuus todella alkaa, vaikka ilmoittautuminen ja jäsenmaksun maksaminen on mahdollista jo heti opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

Mitä Pivolla saa?

Pivolla saat kaikki kansalliset opiskelijaedut, kuten VR:n ja Matkahuollon opiskelija-alennukset, YTHS:n palvelut sekä Kelan ateriatuen. Lisäksi appiin lisätään kesän 2019 aikana Vaasan paikalliset opiskelija-alennukset, näin pääset hyödyntämään entistä helpommin kaikki jäsenyyden mukana tulevat edut.

Miten tutustun muihin fukseihin?

Alkuviikot ovat täynnä tapahtumia verkostoitumista varten. Kuitenkin ennen kun opiskelut alkavat, kannattaa liittyä Facebook ryhmään nimeltä: Vaasan yliopiston fuksit 2019.

Miten suunnistan kampuksella?

Kannattaa tutustua kampuksen karttaan ja tarkistaa luentosalien sijainnit.

En muistanut tulostaa kuittia jäsenmaksusta, mitä teen?

Helppo tapa todistaa jäsenyytesi on kuvakaappauksen avulla. Kirjaudu verkkopankkiin, etsit tilitiedoista kohdan, jossa suoritit jäsenmaksusi ja otat kuvakaappauksen kyseisestä maksutapahtumasta. Täten pystyt todistamaan olevasi ylioppilaskunnan täysivaltainen jäsen.

Mikä on YTHS ja mitä hyödyn siitä?

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on säätiö, joka tarjoaa terveydenhuoltopalveluja yliopisto-opiskelijoille. YTHS:n palveluihin kuuluu mm. yleisterveyden, suun terveyden sekä mielenterveyden palveluja. YTHS:ltä voit varata sairaanhoitajalle, yleislääkärille ja suuhygienistille ajan maksutta. Pitkät hammaslääkäri ja erikoislääkäri (pl. psykiatrit) ajat ovat maksullisia.  YTHS:llä on toimipisteitä ympäri Suomen yliopistokoulutusta tarjoavilla paikkakunnilla ja voit käyttää minkä tahansa toimipisteen palveluja opintojesi aikana. Lisätietoa palveluista ja ajanvarauksesta löydät YTHS:n nettisivuilta: www.yths.fi.

Mistä saan tietoa syksyn tapahtumista?

Syksyn tapahtumista julkaistaan facebook-tapahtumat, joista löydät tapahtuma-ajan ja paikan. Lisätietoa saat myös tutoreiltasi sekä tilaamalla VYY:n viikkotiedotteen sähköpostiisi ja seuraamalla VYY:n sosiaalisen median kanavia, kuten Instagramia tai Twitteriä.

Mikä on VYY:n yhteistyöbaari?

Ylioppilaskunnan bileet järjetetään Vaasan keskustasta löytyvässä yökerho Teatrossa.

Minne Teatron jälkeen?

Nälkäistä juhlijaa palvelee tanssilattialla tamppaamisen jälkeen runsas valikoima pikkutuntien herkkuja. Teatron läheisyydestä voit löytää erilaisia pizzerioita kuten esimerkisi Babilon ja Valencia. Lisäksi torilta löytyy Dongnain grilli ja sen klassikoksi muodostuneet kanapallo-annokset.

Onko Vaasan yliopistossa tarjolla liikuntapalveluja?

On! Vaasan yliopiston järjestämien liikuntapalvelujen monipuoliseen lajivalikoimaan kuuluu mm. kuntosali, pilatesta ja muuta ryhmäliikuntaa, cheerleadingia, eri palloilulajeja ja ultimatea. Liikuntapalvelujen vuoroille voit osallistua ostamalla liikuntatarran ylioppilaskunnan palvelutoimistolta Domus Bothnicalta.

Lisätietoa liikuntapalveluista yliopiston verkkosivuilta.

Mitä kerhoja ja yhdistyksiä kampuksella toimii?

Vaasan yliopiston kampuksella toimii joukko erilaisia kerhoja ja yhdistyksiä. Osallistu tapahtumiin ja toimintaan tai perusta vaikka oma! Lisätietoa järjestötoiminnasta yleisesti saat ylioppilaskunnan järjestövastaavalta jarjestot@vyy.fi.

Mikä on Leipis?

Ylioppilaskunnan hallinnoima sauna-ja kokoustila Leipis sijaitsee Vaasan keskustassa. Ylioppilaskunta vuokraa tilaa edullisesti jäsenilleen ja järjestöille ympäri vuoden. Leipiksen voi varata varauskalenterin kautta. Leipiksellä voi järjestää n. 30 henkilön illanistujaisia, saunailtoja, kokouksia ja juhlia. Tilan edullisen vuokran ehtona on, että vuokralaiset siivoavat tilat itse. Kun kaikki pitävät yhdessä huolta tiloista ja se jätetään hyvään kuntoon, se palvelee myös tulevia opiskelijasukupolvia.

Mikä ja missä on ylioppilastalo?

Ylioppilastalo Domus Bothnica sijaitsee yliopiston kampuksella osoitteessa Yliopistonranta 5. Ylioppilastalolla sijaitsee VYY:n palvelutoimisto sekä henkilökunnan ja hallituksen työtilat. Ylioppilastalolta voi vuokrata juhlavaa Wärtsilä-salia tai ABB-saunaa jäsenhintaan: Wärtsilä-sali: ma-to -50% ja ABB-sauna: ma-ke -15%.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista