×

Change Language

FI EN
×
×

Uudet opiskelijat

VYY on yhtä kuin Vaasan yliopiston opiskelijat. Tulet pian huomaamaan, että ylioppilaskunnan jäsenenä saat monipuoliset hyvät jäsenedut ja ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluja sekä aktiviteetteja jäsenistölleen.

Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaamme, lisätietoa löydät täältä.

Ota rohkeasti tarvittaessa yhteyttä hallitukseen tai henkilökuntaan, seuraa tiedotustamme viikkotiedotteen, Facebookin, Instragramin ja Twitterin kautta tai tule käymään palvelutoimistolla.

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa, joka auttaa eteenpäin opintojen alkuvaiheessa. Tutustu vaikka aivan ensimmäiseksi sähköiseen esitteeseemme.

Fuksin muistilista

UUDEN OPISKELIJAN MUISTILISTA

Hoida nämä heti!

  • Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu
  • Tulosta kuitti maksusta ja pidä kuittia mukanasi, kunnes olet saanut opiskelijakortin tai ottanut opiskelijakortin käyttöön
  • Hanki opiskelijakortti
  • Hanki asunto, www.voas.fi
  • Tee muuttoilmoitus, www.muuttoilmoitus.fi
  • Hae opintotukea ja asumistukea, www.kela.fi

Muista heti syksyllä

  • Tutustu hyvin uuden opiskelijan materiaaleihin
  • Kysele aktiivisesti tutorilta tai ylioppilaskunnan toimijoilta, mikäli jokin on epäselvää
  • Kirjaudu YTHS:n Self-palveluun ja vastaa sähköiseen terveyskyselyyn
  • Tutustu kampuksen kerhoihin ja järjestöihin

 

 

Sinun ylioppilaskuntasi

Ensimmäiset päivät ja viikot yliopistossa ovat oikeaa tapahtumien tulvaa. Ensimmäisenä päivänä uudet opiskelijat jaetaan tutorryhmiin, joiden mukana tutustutaan yliopistoon, opiskeluun ja akateemiseen elämään. Oma tutorisi on ylioppilaskunnan vapaaehtoinen, joka haluaa antaa oman panoksensa yhteiselle toiminnalle. Vaasan yliopisto on tiivis yhteisö ja apua saa aina sitä pyytämällä.

VYY järjestää myös opiskelijabileitä, joilla halutaan toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Vaasan yliopistoon. Legendaarisimmat bileet ovat ekan illan ja ekan viikonlopun bileet, joita ei kannata jättää väliin! Tutoroinnin päätteeksi järjestetään kastajaiset, jossa uudet opiskelijat otetaan virallisesti akateemisen yhteisön jäseniksi. 

VYY:n jäsenyys tarjoaa myös paljon erilaisia kansallisia ja paikallisia etuja sekä alennuksia. Ota siis kaikki irti opiskelijuudestasi ja tutustu jäsenetuihin.

Hallintotieteet

Hallintotieteet ovat julkista toimintaa sekä hallintoa tutkivia yhteiskuntatieteitä. Hallintieteiden koulutusohjelmat Vaasan yliopistossa ovat: julkisjohtaminen, julkisoikeus sekä sosiaali- ja terveyshallintotiede.

Hallintotieteet yliopiston sivuilla

Hallintotieteilijöiden ainejärjestö Hallarit

Kauppatieteet

Kauppatieteiden koulutusohjelmassa Vaasan yliopistossa voit opiskella johtamista, kansainvälistä liiketoimintaa, markkinointia, laskentatoimea ja rahoitusta, talousoikeutta sekä taloustiedettä. Vaasan kauppatieteiden yksikkö on yksi Suomen suurimmista.

Kauppatieteet  yliopiston sivuilla

Kauppatieteilijöiden ainejärjestö Warrantti

Tekniikka

Teknillisessä tiedekunnassa voit opiskella joko tekniikkaa tai yhdistää tekniikan ja kauppatieteiden opinnot monipuoliseksi kokonaisuudeksi. 

Tekniikka yliopiston sivuilla.

Tekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Tutti ry

Tite-Tuta

Voit valmistua tekniikan alalta myös kauppatieteiden maisteriksi tietotekniikan tai tuotantotalouden koulutusohjelmasta. 

Tietojärjestelmätieteen ja tuotantotalouden yhteinen koulutusohjelma yhdistää  tietojärjestelmätieteiden, tuotantotalouden sekä taloudellisen osaamisen. Koulutusohjelman maisterivaiheessa erikoistutaan joko tietojärjestelmätieteen tai tuotantotalouden opintoihin. 

Tekniikka yliopiston sivuilla.

Tekniikan opiskelijoiden ainejärjestö Tutti ry

Kauppatieteet  yliopiston sivuilla

Kauppatieteilijöiden ainejärjestö Warrantti

Viestintätieteet

Viestintätieteiden painopistealueita Vaasan yliopistossa ovat: digitaalinen media, organisaatioiden viestintä sekä tekninen viestintä. Maisterivaiheessa viestinnän opiskelijat voivat suuntautua joko organisaatioiden viestintään, digitaaliseen mediaan tai tekniseen viestintään joka yhdistää sekä viestinnän että tietojärjestelmätieteiden opintoja.

Viestintä yliopiston sivuilla.

Viestintätieteilijöiden ainejärjestö Comedia ry

Muut järjestöt

Ylioppilaskunnan piirissä toimii aktiivisesti erilaisia järjestöjä ja yhdistyksiä erilaisista harrastekerhoista ainejärjestöihin ja aattellisiin yhdistyksiin. Erilaiset toimijat tarjoavat tarkkaa edunvalvontaa, vapaata sosiaalista toimintaa ja mielenkiintoisia tapahtumia. 

Lisätietoa kampuksella toimivista järjestöistä löydät täältä.

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista