×

Change Language

FI EN
×
×

Uudet opiskelijat

VYY on yhtä kuin Vaasan yliopiston opiskelijat. Tulet pian huomaamaan, että ylioppilaskunnan jäsenenä saat monipuoliset hyvät jäsenedut ja ylioppilaskunta tarjoaa monenlaisia palveluja sekä aktiviteetteja jäsenistölleen.

Kaikki ylioppilaskunnan jäsenet ovat erittäin tervetulleita mukaan toimintaamme, lisätietoa löydät täältä.

Ota rohkeasti tarvittaessa yhteyttä hallitukseen tai henkilökuntaan, seuraa tiedotustamme viikkotiedotteen, Facebookin, Instragramin, Snapchatin ja Twitterin kautta tai tule käymään palvelutoimistolla.

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa, joka auttaa eteenpäin opintojen alkuvaiheessa. Tutustu vaikka aivan ensimmäiseksi sähköiseen esitteeseemme.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Kun saat uuden opiskelijan materiaalit, tutustu tarkkaan kaikkiin kirjeen mukana tuleviin dokumentteihin. Ohjeissa on kerrottu tarkkaan, miten sinun pitää toimia ja mihin mennessä.

Tärkeintä on, että ilmoitat opiskelupaikan vastaanottamisesta ja maksat ylioppilaskunnan jäsenmaksun annettujen ohjeiden mukaisesti. Syksyllä 2018 aloittavien uusien opiskelijoiden osalta jäsenmaksu on maksettava ti 28.8. klo 15.00 mennessä kurssi-ilmoittautumisista johtuen.

Muista säilyttää/tulostaa maksukuitti jäsenmaksun suorittamisesta! Tarvitset sitä, kun saavut kampukselle.

Ennen opintojen alkamista

Oman asunnon etsiminen kannattaa aloittaa välittömästi. Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOAS palvelee opiskelijoita ja tarjoaa kohtuuhintaista asumista, lähellä yliopistoa ja palveluita.

Suosittelemme ottamaan vastaan ensimmäisen tarjotun asunnon, vaikka se ei vastaisikaan ihan täysin toiveitasi. Asuntopula elo-syyskuussa on suuri ja tästä syystä asunnon saamisen varmistamiseksi kannattaa ensimmäinen asunto ottaa vastaan. Lokakuusta eteenpäin alkaa vapautumaan taas asuntoja aivan eri tavalla ja kevääseen mennessä voit jo päästä muuttamaan paremmin toiveitasi vastaavaan asuntoon.

Muista tehdä myös muuttoilmoitus sekä postiin että maistraattiin. Muista myös vaihtaa Vaasa uudeksi kotikunnaksesi, mikäli muutat jostain muualta. Tällöin saat myös kaupungin tarjoamat palvelut täysimääräisinä käyttöösi.

Tutustu tarkkaan myös ylioppilaskunnan sinulle toimittamaan fuksijulkaisuun. Sieltä löydät myös oman tutorisi tervehdyksen. Hän tulee olemaan oppaasi opintojesi alkuvaiheessa.

Uuden opiskelijan ABC ja fuksijulkaisu

VYY on toteuttanut yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa Uuden opiskelijan ABC:n, eli oppaan akateemisiin opintoihin.

VYY:n fuksitervehdyksestä taas löydät kampuksella toimivien ainejärjestöjen, osakuntien ja harrastekerhojen esittelyt.

Ylioppilaskunnan oma sähköinen esite löytyy täältä.

Fuksin muistilista

Ensimmäiset päivät ja viikot yliopistossa ovat oikeaa tapahtumien tulvaa. Ensimmäisenä päivänä uudet opiskelijat jaetaan tutorryhmiin, joiden mukana tutustutaan yliopistoon, opiskeluun ja akateemiseen elämään. Oma tutorisi on ylioppilaskunnan vapaaehtoinen, joka haluaa antaa oman panoksensa yhteiselle toiminnalle. Vaasan yliopisto on tiivis yhteisö ja apua saa aina sitä pyytämällä.

VYY järjestää myös opiskelijabileitä, joilla halutaan toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi Vaasan yliopistoon. Legendaarisimmat bileet ovat ekan illan ja ekan viikonlopun bileet, joita ei kannata jättää väliin! Tutoroinnin päätteeksi järjestetään kastajaiset, jossa uudet opiskelijat otetaan virallisesti akateemisen yhteisön jäseniksi.

Hoida nämä heti!

 • Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu
 • Tulosta kuitti/ota screen shot maksusta ja pidä kuittia mukanasi, kunnes olet saanut opiskelijakortin tai ottanut  Frank Appin käyttöön
 • Lataa Frank App tai tilaa muovinen opiskelijakortti, www.frank.fi
 • Hanki asunto, www.voas.fi
 • Tee muuttoilmoitus, www.muuttoilmoitus.fi
 • Hae opintotukea ja yleistä asumistukea, www.kela.fi

Muista heti syksyllä

 • Jos olet tilannut muovisen opiskelijakortin, varmista, että opiskelijakortissasi on lukuvuositarra. Voit noutaa sen ylioppilaskunnan palvelutoimistolta samalla kun noudat oman lukuvuosikalenterisi. Frank Appiin et tarvitse tarraa.
 • Kysele aktiivisesti tutorilta tai ylioppilaskunnan toimijoilta, mikäli jokin on epäselvää
 • Tilaa VYY:n viikkotiedote täältä
 • Kirjaudu YTHS:n Self-palveluun - www.yths.fi/self - ja vastaa sähköiseen terveyskyselyyn
 • Tutustu kampuksen kerhoihin ja järjestöihin sekä ylioppilaskunnan toimintaan

Tutoreiden esittely

testi

Tilaa viikkotiedote

Pysy ajan tasalla opiskelijoita koskevista asioista ja tapahtumista